Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ψητά κυδώνια γλυκό!

Υλικά

5 μεγάλα κυδώνια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κονιάκ
νερό
1 ξύλο κανέλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλα 

Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε να φύγουν τα χνούδια. Τα κόβουμε στα 4 η στα 8 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των κυδωνιών, καθαρίζουμε τα κουκούτσια  και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Κατόπιν τα βάζουμε στο ταψί με τη φλούδα προς τα επάνω. Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί ρίχνουμε τη ζάχαρη το κονιάκ τα μυρωδικά και νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα κυδώνια και  σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια. Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί και γυρίζουμε τα κυδώνια  για ένα 10΄λεπτο      
να πάρουν λίγο χρώμα. 

Σερβίρουμε σε ποτήρι παγωτού με σαντιγί η παγωτό και από  πάνω μια κουταλιά γλυκό κυδώνι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου